The acts of this life are the destiny of next.
Think Dream Create Inovate
Monday, January 28, 2013
Saturday, May 19, 2012
We make a living…
What we have done for ourselves dies with us,
But what we have done for others remains forever.
We make a living by what we got,
But we make a life by what we give
Monday, November 21, 2011
Follow Your Dreams
Every
great dream begins with a dreamer. Always remember,
you have within you the strength, the patience, and
the passion to reach for the stars to change the world.
Harriet Tubman
Tuesday, November 15, 2011
Happiness Quotes
When
one door of happiness closes, another opens, but often
we look so long at the closed door that we do not see
the one that has been opened for us.
Helen Keller
Helen Keller
Saturday, October 8, 2011
Hub and Its Types
A common connection point for devices in a network. Hubs are commonly used to connect segments of a LAN. A hub contains multiple ports. When a packet arrives at one port, it is copied to the other ports so that all segments of the LAN can see all packets.
A passive hub serves simply as a conduit for the data, enabling it to go from one device (or segment) to another. So-called intelligent hubs include additional features that enables an administrator to monitor the traffic passing through the hub and to configure each port in the hub. Intelligent hubs are also called manageable hubs.
A third type of hub, called a switching hub, actually reads the destination address of each packet and then forwards the packet to the correct port.
A passive hub serves simply as a conduit for the data, enabling it to go from one device (or segment) to another. So-called intelligent hubs include additional features that enables an administrator to monitor the traffic passing through the hub and to configure each port in the hub. Intelligent hubs are also called manageable hubs.
A third type of hub, called a switching hub, actually reads the destination address of each packet and then forwards the packet to the correct port.
Saturday, October 1, 2011
C++ OBJECTIVE TYPE QUESTIONS
1. In the
code fout.open("scores.dat", ios::out);
a.
ios::out is the stream operation
mode b. fout
is the header file reference
c.
ios::out is the stream variable
name d. fout
is the name of the file.
Answer : a
2. ifstream fin would be used when
a.
creating a file b. reading a file
c.
appending a file d. removing a file
Answer : b
3. eof( ) is the function used for
a. asserting no errors in a file b. appending data to a file
c. counting the amount of data in a file d. checking for end of file
Answer : d
4. How many files can be accessed at a time?.
a.
Zero b. One
c. Two
d. Many
Answer : d
5. Which of the following header files is
required for creating and reading data files?
a. ofstream.h
b. fstream.h c. ifstream.h
d. console.h
Answer : b
Thursday, September 15, 2011
RDBMS Concepts
1. What is database?
A database is a
logically coherent collection of data with some inherent meaning, representing
some aspect of real world and which is designed, built and populated with data
for a specific purpose.
2. What is DBMS?
It is a collection
of programs that enables user to create and maintain a database. In other words
it is general-purpose software that provides the users with the processes of defining, constructing and manipulating
the database for various applications.
3. What is a Database system?
The database and
DBMS software together is called as Database system.
4. Advantages of DBMS?
Redundancy is controlled.
Unauthorised access is restricted.
Providing multiple user interfaces.
Enforcing integrity constraints.
Providing backup and recovery.
5. Disadvantage in File Processing System?
Data redundancy & inconsistency.
Difficult in accessing data.
Data isolation.
Data integrity.
Concurrent access is not possible.
Security
Problems.
Monday, September 12, 2011
Apple iCup
iCup is an
innovative concept specially designed for Apple. It’s key point that you
can heat up any drink inside the cup by connecting it with the user’s
notebook, as well as any device that
supports USB connection, via a USB cable(in Park,at office,at library
etc.) The key goal of the project is to ease life with more manageable
features that ensure uninterrupted working opportunity, doesn’t matter
the user goes to the park, library or working in the office. The
featured Apple logo of the cup is actually a heat indicator that shows
the temperature of the inside content, blue for cool, orange for warm
and pink for hot, while enhancing the aesthetics. Moreover, it
incorporates a displaceable handle that offers convenient fit into any
small area and the changeable upper portion allows easy washing.
Every part of the iCup from Onur Karaalioglu is enhanced with advanced technologies and innovative ideas. The Apple cup has got everything like a heatproof body which anyone can touch and hold while being connected to the netbook, a heat filter, allochrous logo for easy handling, a heat coil and a durable base.
A person, sitting in a library, in their office, in a park or while working at home on their netbook will not have to long for a hot cup of tea or coffee or will no longer have to keep ordering for a fresh cup every time when finding it getting cold. For heating up your drink this special cup named as the iCup would hopefully not just be a concept and will soon be available at the Apple store. The specialty of this cup is that it is easy to use, easy to connect and most importantly, easy to wash. For washing the iCup, one will just have to bring out the inner part of the cup as it is of removable kind. So, once the washing process is done and it gets dry, you can easily place it again in the heatproof body. For further ease of use, this Apple iCup has been designed with a removable handle too.
Every part of the iCup from Onur Karaalioglu is enhanced with advanced technologies and innovative ideas. The Apple cup has got everything like a heatproof body which anyone can touch and hold while being connected to the netbook, a heat filter, allochrous logo for easy handling, a heat coil and a durable base.
A person, sitting in a library, in their office, in a park or while working at home on their netbook will not have to long for a hot cup of tea or coffee or will no longer have to keep ordering for a fresh cup every time when finding it getting cold. For heating up your drink this special cup named as the iCup would hopefully not just be a concept and will soon be available at the Apple store. The specialty of this cup is that it is easy to use, easy to connect and most importantly, easy to wash. For washing the iCup, one will just have to bring out the inner part of the cup as it is of removable kind. So, once the washing process is done and it gets dry, you can easily place it again in the heatproof body. For further ease of use, this Apple iCup has been designed with a removable handle too.
Sunday, September 11, 2011
C++
1)The meaning of conversion character for data input is
(A) Data item is a
long integer
(B) Data item is an unsigned decimal integer
(C) Data item is a short integer
(D) None of the above
Ans : C
2) The conversion characters for data input means that the
data item is
(A) An unsigned decimal integer
(B) A short integer
(C) A hexadecimal integer
(D) A string followed by white space
Ans : D
3) An
expression contains relational, assignment and arithmetic operators. If
Parenthesis are not present, the order will be
(A) Assignment, arithmetic, relational
(B) Relational, arithmetic, assignment
C) Assignment, relational, arithmetic
(D) Arithmetic, relational, assignment
Ans : D
4) Which of
the following is a key word is used for a storage class
(A) Printf
(B) External
(C) Auto
(D) Scanf
Ans : C
5) In the C
language 'a’ represents
(A) A digit
(B) An integer
(C) A character
(D) A word
Ans : C
Saturday, August 27, 2011
SYNONYMS
1.Moribund – declining, dilapidated, waning
2.Repudiate – reject, disclaim, renounce, deny
3.Translucent – transparent, semi- transparent, lucid, lucent, clear, see through
4. Mitigate- alleviates, lessen, ease, alley, tune down, dull, Assuage
5. Inundate – flood, overwhelm, swamp, submerge
6. Bilk – deceive, trick, swindle, con
7.Nettle – annoy, irritate, vex
8.Impugn – hold responsible, charge, censure, accuse
9. Mulch
10.Tenacity – stubbornness, resolve, firmness, persistence, insistence, determination
SYNONYMS
Admonish = usurp (reprove) merry = gay
Alienate = estrange (isolate) instigate = incite
Dispel = dissipate (dismiss) belief = conviction
Covet= crave (desire) belated = too late
Solicit = beseech (seek) brim = border
Subside = wane (drop) renounce= reject
Hover = linger (stay close) divulge = reveal
Heap = to pile (collect) adhesive = bonding agent
Veer = diverge (turn) hamper = obstruct
Caprice = whim (impulse) to merit= to deserve
Stifle = suffocate (smother) inert = passive
Latent = potential (inactive) latitude = scope
Concur = acquiesce (accept) momentary = transient
Tranquil = serene (calm) overt = obvious
Lethargy = stupor (lazy) volume = quantity
Furtive= stealthy (secret) meager = scanty
Cargo = freight (load) baffle = frustrate
Efface = obliterate (wipe out) misery = distress
Pretentious = ostentatious (affected) discretion = prudence
Compunction = remorse (regret) amiable = friendly
Cajole = coax (wheedle – sweet talk) incentive = provocation
Subscribe to:
Posts (Atom)

